sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Jumalainen kauluri?

Mä sain määräyksen, kuten jokainen aloitteleva kehrääjä, että ekasta langasta on pakko tehdä jotain. Se jokin voi olla ihan mitä vaan, kunhan tulee jotain valmista. Sitä kuuluu sitten paijata ja säilöä. Sitä voi sitten myöhemmin vertailla tasaisempiin ja ohuempii tuotoksiin. Niitä tasaisempia muuten alkaa tulla yllättävän nopsaan.


Mä värttinöin ekalla muusinuijallani (alapainoinen, noin 100g värttinä) jotain kaameaa huovutusvillaa hampaat irvessä. Siitä tuli niin tikkuista lankaa, etten voinut kutoa siitä mitään. Parin päivän päästä kävin hakemassa Toikalta Akaasta uuden, keveämmän, yläpainoisen värttinän. Sillä hurruuttelin merinoa ja silkkiä paksuksi mokkulalangaksi. Sadasta grammasta sain aikaan 23m paksumpaa ja 104m ohuempaa paksulankaa.


Neuleen valintaa rajoitti kovasti vähäinen metrimäärä. Malliksi valikoitui riittävän pikkuisen määrän tarvitseva Divine Drape -kauluri. En mä nyt tiedä onko sellaiselle käyttöä, mutta eniveis. Vitosen pyöröillä hurruuttelin. "Vähän" lisäilin ohjeeseen silmukoita (suunnilleen kaksinkertaistin etuosan silmukkamäärän) ja lyhensin koko kauluria, kun lanka alkoi loppua. Ihan kummallinen viritelmä siitä tuli! Tuo kapoisampi osa siis on niskan puolella. Tosin tätä voi näineen käyttää vaikka huppuna ja lähestulkoon myös hartioita lämmittämään...


Ei tästä tosiaankaan tullut kaunis, mutta niin vaan tuli jotakuinkin käyttökelpoinen. Huivin malli on kyllä kätevä, tykkään siitä kovasti. Ehkä vaivaudun joskus tekemään uuden ihan oikean ohjeen mukaan.


4 kommenttia:

 1. Kun kurkkaa ohjetta niin sehän on varsin nerokas kauluri, täytyy laittaa muistiin.
  Sinun versiosi on jotenkin karulla tavalla kaunis. En epäile ollenkaan, etteikö tuota nyt käyttää vois. Hyvä sinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karu se ainakin on ;-D Mutta se on enstemmäinen, joten se on oikein käypänen.

   Poista
 2. Kaulurit itsekehrätystä on kyllä parasta. Tuuli ei läpäise millään, kun ovat niin tiivistä tavaraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toota tämäkin :-D Vaan kyllä näissä omakehräämissä on jotain taikaa, ihan selvästi.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.