sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Keltainen kaulahuivi

Saanenko esitellä ihkaensimmäisen rukkikehruuni? Ei sevväliä, esittelen silti. Heti syyskuun puolivälissä tuli kehrättyä tällaista.


Ensimmäinen kokeilu oli siis Wool Finch Studion 21 mikronin merinoa värissä Sunshine. Siitä kuoriutui kaksi 2-säikeistä lankanöttöstä, toinen 180m/120g ja toinen 72m/32g (WPI 12-14, jos tulkitsin kontrollikorttia oikein...). Pelkäsin aloittelijoiden ylikierrettä niin paljon, että lanka jäikin alikierteiseksi. Poljin sen sitten uudelleen rukin läpi, jolloin sain siitä jotakuinkin käytettävää, vaikkei nyt maailman kauneinta olekaan. Kauniin keltaista se ainakin on <3 Näissä vyyhtikuvissa väri tosin on hiukan hailakampi kuin oikeasti.


Pikkuruisista minikeristä halusin kokeilla sirpin mallista huivirunkoa. Ajatuksena oli tehda Shearwateria niin pitkään kuin vähää lankaa riittää, mieluusti vähemmällä kuin enemmällä pitsillä. Tulikin sitten jotain ihan muuta, teen Shearwaterin joskus myöhemmin.


Neuloin pikkuhuivin rungon satunnaisilla lyhennetyillä kerroksilla 4,5mm:n puikoilla. Puikot olisivat voineet olla isommatkin, pinnasta tuli aika peltiä. Runkoa tein niin pitkään kuin isommasta kerästä riitti. Sen jälkeen tein reunukseen helmineuletta pienemmän kerän verran. Vähän tuo reuna kirraa, mutta ei haittaa mitään! Tämmöinen siitä sitten tuli. Ehkä pitäis opetella kehräämään isompia lankamääriä, että niistä vois tehdä sitä mitä haluais, eikä sitä mihin lanka riittää... Kiva tää on eniveis, ja ihanan pehmoisa. Olen oikeastaan aika yllättynyt siitä kuinka paljon tätä on tullut käytettyä. Ihana. Alusta asti itse tehty. Ihana.


10 kommenttia:

 1. No jo on ihanan keltainen lanka! Eikä neulottu lopputuloskaan ole yhtään hassumpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä väri on niin aurinko ja ilo! Tykkään ihan valtavasti siitä millaiseksi lanka muotoutui. Mä kun en osaa vielä suunnitella värimaailmaa tai mitään muutakaan kehruun osalta :D

   Poista
 2. Onpa ihanan keltainen väri! Uuden oppiminen on aina yhtä hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna on ollut valtavan tärkeää opetella uusia asioita, jotka vievät ajatukset ja keskittymisen täydellisesti. Mikä olisikaan parempaa terapiaa ja pään nollaamista kuin kehrääminen ja neulominen.

   Poista
 3. Ihanan aurinkoinen lanka. Siitä tuli kaunis huivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut käytössä monta kertaa viikossa, täydellinen pieni huivin lepare. Tällaisia täytyisi ehkä värkätä lisää eri väreissä, hmmm.

   Poista
 4. No nyt on väriä! Siitä se pikku hiljaa lähtee sujumaan kehruu hommelit ja eiköhän sieltä ala tulla sitäkin lankaa vähän suurempiin töihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus jotain muuta kuin kasvivärjättyjä ja harmaata, vaikka niistä kovasti tykkäänkin :D Tuo kehräys näköjään vei koko eukon, ei riittänyt pikkusormi eikä edes koko käsi.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.