sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Sumusammakosta lisää Mojoa

Sukat ovat mun neulerakkaus. Ihan parasta maailmassa. Kesästä ja syksystä eteen kiilasivat kuitenkin muut elämän hommat, joten sukat ovat olleet ihan paitsiossa. Niiden neulomista on ollut ihan ikävä, ja varpaatkin ovat muka palelleet niin, että tarvittaisiin ihkauusia sukkia.

Alkusyksystä tilasin Lanitiumilta ihanuuslankoja palkitakseni itseäni reippaasti jaksetusta kesästä. Mukaan tarttui uutta rakkauttani, kertakaikkista luksusta, merino-kashmir-nylonlankaa. Voiko mitään niin pehmeää ja ihanaa ja kaunista ja pehmeää ja luksusta ja pehmeää ollakaan?


Miekkoselle halusin myöskin luksussukat, joten kyselin väritoiveita. Mustaa. Ai ei vai? No sitten harmaata? Ai eikö? No jos sitten vaikka sinistä tai vihreää? No se jo passasi neulojalle. Ihanaakin ihanampi Hedgehog in the Fog hyppäsi ostoskoriin, tosin hyppäs sinne pari muutakin... Kuvaan ei mitenkään saa toistumaan kaunista värimaailmaa. Lanka on selkeästi sinistä, mutta silti selkeästi vihreääkin. Kaunista kuin mikä, vaikken itse sinisestä niin piittaakaan. Vaan eihän nämä mulle olekaan.Seuraava probleemi oli löytää malli. Täydelliselle langalle kun pitää olla täydellinen malli. Meinasi mennä vaikeaksi. Päätin sitten napata Ravelrystä ihan ilmaisohjeen, jota pystyy muokkaamaan oman mielen mukaan. Jälkijättöistä kantapäätä en ollut koskaan kokeillut, joten tulipahan testattua sekin.


Varren takaosaan unohdin tehdä kuviota, kun ei ollut 'oikeaa' kantapäätä muistuttamassa, että vaihdettiin terän neulomisesta varteen. Onneksi ei haittaa. Olen saanut koukutettua Miekkosen ohuisiin sukkiin, joten teen sitten seuraaviin kuviota koko varren ympäri.


Ja löytyihän se sukkamojo näiden myötä, onneksi. Postailen niitä sitten pikkusittain, kunhan saan jollain konstilla otettua niistä kuvia. Mieluummin esittelisin sukat jaloissa, mutta täytyy toistaiseksi tyytyä näihin blokkerikuviin. Sorry!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tuo malli oli tosi hauska perusmalliksi. Tykkään kovin Boneseista, ja näissä on paljon samaa.

   Poista
 2. Hienot sukat, ihanan värinen lanka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lanka on ihan jumalaista! Tosin toinen sukka on vähän vaaleampi kuin toinen. Lanka kun on käsinvärjättyä, niin näitä vaihteluita on. Ihanaa yhtäkaikki!

   Poista
 3. Aivan ihunaa lankaa! Ihunat sukat! Määki tahon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on niiiiin kivat. Liian harvoin tulee neulottua itselle/Miekkoselle. Pitänee alkaa selfish knitteriksi :D

   Poista
 4. Perin juurin houkuttelevan näköistä lankaa ja pätevästi lennossa muokattu malli :-) Tuollainen jälkijättöinen kantapää on kyllä kiva - sekä tehdä että käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kantapää oli yllättävän kiva jalassa, etukäteen vähän pelkäsin sen istuvuutta. Sellaista täytyy ehdottomasti kokeilla toistekin. Ja tuo lanka... Se on oikeasti aivan unelmaa <3

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.