sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Ampersand

Taannoin tein itselleni listan tulevista neuleista. Mitään aikarajaa mulla ei ole, mutta 'pitää' neuloa alta pois Exploration Station, tyhmälanka, bling-lanka, omat kotisukat, yhdet ihanuussukat, uusin lanka jne jne. Nyt on vuorossa yhdistetyt kotisukat, punainen lanka ja tyhmälanka, sillä haluan hävitellä pikkuhiljaa varastoihin kertyneitä Nalleja ja SeiskaVeikkoja.


Malliksi valikoitui Ampersand Upside Down punaisesta Nallesta, sillä piti saada reissuneule. Tarkoituksena oli tikutella 2,5mm:n puikoilla ja 54s:lla niin pitkät sukat mitä kerästä putkahtaa. Muutama gramma jäi kuitenkin jämänöttöspussukkaan, ettei varsista tulisi hirmuisen pitkiä.


Pituudesta tuli omaan jalkaan ihan hyvä, mutta pintaneuleesta joutuen 54s ei ollutkaan omaan jalkaan tarpeeksi leveä. Nämä siis hypsähtivät lahjontalaatikkoon.


Nyt pitää tehdä itselle uudet kotisukat. Voi harmi. Joudun ehkä tekemään ne jostain ihanuuslangasta. Tosi harmi.

4 kommenttia:

 1. Kauniit! Villasukat vaan on niin ihanii. Sä senään jaksat tikutella niihin jotain pintaneuletta. Itse tykkään neuloa telkkua katsellessa, ja sen pitää olla silloin tosihelppoa. Niinpä mun sukissa on yleensä normiresori ja ainaoikein neule, joskus harvoin teen mitään eikoisempaa. Tosin viimeaikoina oon alkanut neuloa sukat "väärinpäin" eli kärjestä alkaen, se kyllä lisää aikalailla haasteellisuuta, kun pitää laskea kiilaa ja kantapäätä varten. Sitä ongelmaa ei perineisella tavalla tikutellessa ole, laskuksi riittää tietää montako silmukkaa tarvitaan per puikko, sen jälkeen kaikki sujuu miltei itsestään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, uudella tyylillä ei tule sukka ihan selkärangasta. Mä tykkään hirmusti tästä varpaista aloitettavasta tyylistä. Mä yleensä ennemmin kuuntelen kuin katselen ruutua, niin helpot pintaneuleet toimivat siinä.

   Kiilalisäykset aloittelen pääosin (sukasta riippuen) kun kämmenen peitoksi vedetty sukka ylettää sukkien saajan peukalon ison lihaksen tyveen. Tuo mitta toimii mulla.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä niin mieleni pahoitin. Saatan valita itselleni vaikka cLanitiumin cashmeresukkista. Harmi ;-D

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.