sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Keväiset koivut

Mun missiona on nyt ollut oman sukkalaatikon täyttäminen ja tyhmälankojen vähentäminen varastosta. Alunperin tyhmälangat taisivat tarkoittaa Seiskaveikkaa ja osin myös Nallea. Lähinnä sellaisia lankoja, jotka menevät ihan vähällä käytöllä karmean näköisiksi ja kuluvat sukkina puhki alta aikayksikön. Edellä mainitut ovat meidän huushollissa olleet sellaisia.

Nyt huomasin, että tyhmälankamääre on laajentunut käsittämään osin myöskin kerällä myytäviä lankoja. Jaa-a, en vaan tiedä mistä moinen johtuu. Kaikki kerälangat eivät kuitenkaan ole tyhmälankoja. Regia ei ole tyhmälankaa, mutta pari vuotta sitten hamstrattu Regian Active on sellaista. Päätinpä sitten neulaista vihreästä Activesta ja jostain Nallen Tuohi-kerän lopusta sukkaiset.


Nyt tein 2,5 mm:n puikoilla ja 56 silmukalla itselleni pitkät paksusukat kotiin. Iltaisin varpaat ovat olleet ihan jäässä villiksistä huolimatta. Aattelinpa sitten kokeilla, että onko Active (Kirjoitin ensin Activia...) taannoin kehuttujen ominaisuuksiensa veroinen, eli suunnilleen napajäätikköretkelle sopivan lämpöinen.

Perussukan tein Sockmaticianin ohjeella, jonka olen muokannut itselleni alkeelliseksi Excel-taulukoksi. Taulukkoon kun syöttää silmukkamäärän, kerrostiheyden ja kengänkoon, laskee kone kiilan aloituskohdan ja kannan silmukkamäärät. Ihan sopivat tuli.


Värin vaihto nyt ei mennyt ihan täydellisesti, mutta eisevväliä. Takaresoriinkin tuli jotain kummallista krumppua, mutta onneksi sen voi taitella piiloon. Näistä tuli oikein kivat paksusukat, tykkään ja olen käyttänyt tosi paljon.

Onpa muuten hämmentävää huomata tykkäävänsä omista tekeleistään... Olen aina ollut hirmuisen kriittinen omia tekeleitäni kohtaan ja jopa vähätellyt niitä. Tää uus pään Osaanhan mä sittenkin -asetus on aika kummallisen tuntuista :D

4 kommenttia:

 1. Voi jumangekka et on hyvä vihree! On muuten aika hyvä väriyhdistelmäkin! Kukahan mun ponteville pohkeille tekis tollaset yhtä nätit?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon jemmannut tätä lankaa varmaan kolme vuotta, en ole saanut aikaiseksi aloittaa mitään. Nyt tuli hyvät käyttösukat <3 Pitäis vaan mallailla joku ohje, ettei resorista tule ihan näin löysä - nää tuppaa vähän valumaan.

   Poista
 2. Mun Active sukista tuli ihan nyppyset enkä tiiä oliko se nyt niin erikoista lankaa mun viluvarpaille. Nätin vihreet on kyllä sun sukat. Ja eipä ittelle ois tullu mieleen tommosta "raitaa" tehä pitkävartisiin sukkiin. Näyttää hyvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pakko kehitellä raita, kun vihreä yksistään ei olisi riittänyt polvareihin :D

   Tylsä kuulla, että lanka ei ole sen lämpimämpää kuin tavan villakaan. Ja että nyppääntyy nopsaan. Noh, onhan sitten hyvä syy neulaista uudet versiot!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.