sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kidutuslanka

Äidin Nurmilinnun jälkeen oli kova polte saada rukille jotain, ihan mitä tahansa. Minimaalisesta kuituvarastostani nappasin 100g nunucon merino - mulberry silk - firestar -sekoitusta ihanassa ruskean ja turkoosin kirjavassa värissä Antiquity.


Vähäisellä kehruukokemuksellani olen jo huomannut, etten tykkää firestarista tai muusta kiiltavästä muutoin kuin mittarimatoillen kehrättynä kampalankana. En tykkää, että kiilto sojottaa langasta ulos :D Ja näyttää se silti sojottavan, vaikka parhaani yritin maastouttaa sitä kierteisiin.


Tässä topsissa (?) värit olivat niin jumalaisen kauniit, etten tahtonut sekoittaa niitä mutaiseksi ei-minkään-väriseksi. En halunnut yksisäikeistä lankaa. Aatoksena oli siis navajokerrata lanka kolminkertaiseksi topsin päästä päähän. Tämä taas tarkoitti sitä, että jos tahdon saada ohuehkon kolmisäikeisen huivilangan, on säikeet kehrättävä hirvittävän ohuiksi. Hui.


Heti kättelyssä huomasin, että värit sekoittuvat joka tapauksessa. Kokeneempi olisi varmaan huomannut sen jo heti kuitupaketin avattuaan. Päätin sitten, että otan tämä topsin harjoituksena kehrätä säiettä topsin reunasta reunaan. Se muuten ei ole mulle helppoa, ei. Kuitu vaan itsepäisesti haluaa langaksi topsin toisesta reunasta, mutta ei toisesta. Jostain Craftsy -kurssista löysin siihenkin apua, mutta treeniä tarvitaan vielä kuukaus tai vuos. Tai pari.


Langan strategiset mitat ovat 156m/96g. WPI on jotakuinkin 12 ja lanka on ketjukerrattua.

Langasta tuli kaunista, mutta ärsyttävän pisteliästä. Oman ihmiskokeeni perusteella sanoisin, että mun kaulanahka ei tykkää firestarista, vaikka muiden kimallusten kanssa ei olekaan ongelmaa. Tästä ei siis tule kaula-asiaa, ei. Tai voihan tämä olla osa Exploration Stationia sellaisessa paikassa, joka ei osu käytössä kaulalle. Aika näyttää.

Nyt tilaisin parit vapaapäivät valoisaan aikaan. Kuvattavaksi löytyisi kehruita, sukkia, huivi... Kun vaan kerkeis. Olen viimeaikoina keräillyt hyvä työntekijä -pisteitä tuuramalla vapaapäivinä työkavereita. Toivottavasti pisteillä saa lunastaa moooooonta vapaapäivää :D

2 kommenttia:

  1. Oi kyllä, niin kauniit värit! Kyllä tuota mielellään neuloisi! Minäkin olen samaa maata, enkä tykkää sojottavista blingeistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innolla odotan millaista tästä tulee neulottuna! Täytyy vaan löytää hyvä kohde, kun lankaa on noin vähän.

      Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.