sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Hermionet Miekkoselle

Järkytyksekseni huomasin eräänä päivänä, että Anopin Miekkoselle kutomat sukat ovat molemmista kannoista puhki. SeVe-lanka ei kestänyt täyttä kahtakymmentä vuotta! Vanhat novitalaiset kuulemma kestävät melkein ydinpommin,  oma kokemukseni uusista langoista on vähän eri.

Miekkonen sitten toivoi paksusukkia toisen sukan päällä pidettäväksi. Talvitreeneissä tulee kuulemma järkyttävän kylmä, ellei ole omatekoiset villikset jalassa 💕. Puikoille sujahti testiin välittömästi Regian Active -avaruuslanka. Neuloin 2,5mm:n pyöröillä 56s, josko sinne alle mahtuisi sitten toisetkin sukat. Reseptinä oli taas kerran Sockmaticianin toe-up -sukka.


Pintaneuleeksi valikoitui Hermione's Everyday Socksien pintaneule. Se on niin yksinkertainen ja niin nätti, että en melkein kestä. Justiinsa sopiva Miekkosen sukkiin.


Kuvat ovat taattua crap-laatua. En ehtinyt edes pingottaa sukkia, kun sujahtivat heti käyttöön. Toki se on neulojalle se kaikkeist paras palkka hommasta!

Nyt toppahousut jalkaan ja vapun lumitöihin. Vai uskaltaisko luottaa, että lumet sulaa huomiseksi? Eniveis - Oikein hyvää vappua!

6 kommenttia:

 1. Tosissaan on kauniit Miekkosen sukkaset!
  Mulle ei ole omaneulomiskokemusta sevestä (sattuneistä syistä) mut ihmettelen aina niitä haukkuja somessa sun muualla. Mulla on jalassa ainakin kymmenen vuotta vanhat mökkinaapurin neulomat sevesaapassukat eikä niissä näy jälkeäkään kulumisesta tai nyppyyntymisestä!
  Täällä saaressa ei enää ollenkaan lunta, tuulikin tyyntynyt. Lähdetään hakemaan Tassulle vappukaloja... Aurinkoista vappupäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vain näitä uusia, pari vuotta vanhoja veikkoja ja nalleja, joita ostin aloitellessani neulomista ja värjäämistä. Näissä ei kyllä laatu vakuuta. Etenkin sukat menevät ihan kamalan näköisiksi ja lörpähtävät muutamassa viikossa, vaikka nallenkin kudon jotakuinkin 2,25-2,5 puikoilla. Noi vanhat langat näyttävät kestävän oikeasti mitä vain, anopin kutomuksia löytyy vaikka kuinka käyttökelposina ja siisteinä.

   Toivottavasti pikkumies saa hyviä affenfileitä <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Väliin täytyy tehdä Miekkoselle niin perussukkaa niin peruslangasta, että niitä ilkeää käyttää vaikka maihareissa. Kashmirsukat joutavat olla yösukkina :D

   Poista
 3. Minullakin löytyy parikymmentä vuotta sitten kudotut sukat seiskaveikasta. Ne näyttää paljon paremmille kuin mitä muutama vuosi sitten tehyt. Joskus on ihan kiva vetää veikkasukat jalakaan, mutta jos nättiä ja siistiä tahtoo ni kyllä pittää kaivaa jostain muusta tehyt ku Novitan langat.
  Paitsi Laurit ja Villet hajos mulla heti. Novita on kestäny, muttei näytä hyvälle.
  Mutta noi on kyllä nätit sukat. Pitäsköhän itekki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, paikkansa kaikelle. Mä en ole itse päässyt ns vanhoja novitalaisia kutomaan, näitä uusia vaan. Koko ajan nekin vähenevät varastosta, juuri annoin osan äidille koiranpeittojen virkkaamista varten :D Ilkeää pestä koneessa ja kuivata kuivurissa.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.