sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Sinipuuta ja sauramoa

Lankajemmojen tuhoaminen jatkuu! Jemmasta kaivelin pari vuotta sitten värjättyä Nallea. 2/3 vyyhdistä on värjätty sinipuulla ja toinen 2/3 keltasauramolla. Tällä värinvaihtelulla sain osan vyyhdistä vihreäksi. Sauramossa olen varmaankin käyttänyt melko alhaista lämpötilaa, koska keltainen on noinkin keltainen.


Mulla ei ollut etukäteen yhtään ajatusta siitä kuinka lanka neuloutuu. Senpä takia päätin tikutella ihan sileät perussukat varpaasta varteen. Tähtäimessä oli poikain koko 43, 56s ja 2,5mm:n puikot, kuten mulla on aina sport-vahvuisessa sukassa.


Neuloessa viuletti ja vihreä hävisivät hauskasti. Sukkaisista tuli selvästi harmaa-kelta-kirjavat. Terää neuloessa keksin, että haluan tehdä kontrastivärisen kantalapun ja pystyraitaisen varren. Onneksi varastoista löytyi nuita kellertäviksi värjättyjä Nalleja!


Tykkään tuosta käännetystä varrensuusta kovasti näin ulkopuolelta katsastellen. Sisäpuolelle jäi tyhmä rantu, kun yhdistin Liat Gatin ohjeella neulomalla. Se ei kumminkaan näy ulospäin, joten mitä väliä!

Meidän miesvahvuudesta on poistunut lauman ehdoton Kuningas ja Palveltava, kissaherra Aukusti.


Jellonakissa hallitsi huushollia yli 15 vuotta, ja hyvin hallitsikin. Meillä kaikilla on ollut aika paljon totuttelemista, kun meitä ei määräillä ja pidetä kurissa. Kukaan ei herätä anivarhain antamaan tuoretta ruokaa. Kukaan ei räpsi ohimennen kynsillä persuksille ihmisiä tai koiria. Kukaan ei pureskele hellästi poskesta samalla kun pitää tassuilla naamasta kiinni. Kukaan ei odota saunavuoroa ihmisten ja koirien saunoessa. Kukaan ei huutele öisin edesmennyttä kissakaveria. Kukaan ei kehrää illalla tyynyllä. Heippa, Aukusti! Hyvää matkaa!

6 kommenttia:

 1. <3 Hyvää matkaa Aukustille ja haleja teille muille. Ihanat sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati! Kustuksella oli toivottavasti hyvä elämä, tai ainakin se oli pitkä. Onhan tämä vähän haikeaa, vaikka tiedänkin että teimme oikean päätöksen.

   Poista
 2. Voi Aukustia, hyvää matkaa paremmille metsästysmaille!

  Ja siinäpä hauskasti värjätty lanka ja nätit sukat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lotta! Toivottavasti hiiret ovat hitaita uudessa paikassa :D Siellä on kisukaveri ollut jo odottamassa.

   Sukista tuli aika kivat. Tykästyin noihin pystyraitoihin vallan kovasti. Josko sitä tars itellekin tehdä.

   Poista
 3. Voi Aukustia :( Hauskasti kerroit kisulista ja taatusti on kunkkua ikävä. Voimia teille. Elämän on ollut pakko olla hieno kun ikää on kertynyt noin paljon.

  Sukat on kyllä hauskan näköiset. Värjäyshommat on kyllä onnistuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa arki alkaa palata ruotuunsa, mutta kyllä tässä vielä totutellaan. Enpä muistanutkaan, kuinka yhden pienen kissan puuttuminen joukosta tyhjentää talon ihan kokonaan.

   Noista sukkasista tuli munkin mielestä ihan kivat. Oikein hyvä lisä lahjuslaatikkoon, kyllä ne kehtaa jollekulle antaa.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.