sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Unelmien huivi

En kestä. Nyt se on täällä, mun haave ja unelma muutaman vuoden takaa. Mulla on Steppen Exploration Station! Mulla! ES! Omatekemä! Ihana! Rakastan!


Kuten huomaatte, kuljen kaikissa jutuissa monta vuotta muita jäljessä, en koskaan ole h-hetkellä tekemässä sitä mitä kaikki muut. Pitää ensin varmistaa, että joku hittineule on ihan oikeasti kiva. Tähänkin huiviin menee meikäläiseltä sen verran aikaa, ettei ihan tyhmähuivia viitsi neuloa. Elämä on sellaiseen ihan liian lyhyt.


Vuonna 2014 katselin ihastellen, kun ihmiset neuloivat Westknitsin mysteerihuivia. Sen jälkeen olen katsellut pitkään ihanaakin ihanampia väriyhdistelmiä Exploration Stationista. Vuosi sitten ostin ohjeen. Syksyllä ostin Westknitsin kirjan, jossa on tämä ohje toiseen kertaan. Puoli vuotta keräsin vielä senkin jälkeen rohkeutta. Viikon valitsin lankoja.


Nyt. Se. On. Täällä.


Langoissa mentiin täysin väri edellä. Halusin huiviin ehdottomasti omakehräämän pinkin merinon ja Lanitiumin keltaisen. Tummanharmaasta Lanitiumista löytyy jotenkin pinkihkö taustasävy. Vaaleanharmaa Wollmeisen Twin muuttui hauskasti violetiksi muiden värien ympäröimänä. Nautinnolliset värit. Tätä ekaa versiota en halunnut tehdä mistään harmonisista, asiallisista tai aikuisista väreistä, vaan halusin irrotella ja hassutella steppemäisesti.

Lanitiumin 'Vampyre' MCN-pohjassa, omakehräämä pinkki merino,
Wollmeisen 'Mausjung' Twinissä, Lanitiumin BFL-sukkisklubilanka

Lankojen päättelymäärä oli kyllä hurja. Muutaman kaistaleen jälkeen työssä roikkui jo 15 päättelyä odottavaa langanpäätä, eikä hommassa oltu päästy alkua pidemmälle. Mutta sekään ei haitannut. Otin aina silloin tällöin pienen hetken ja päättelin siihen mennessä tulleet langat, jos niitä ei voinut päätellä neuloen. Ylimääräiset nipsasin poikki vasta pingoituksen jälkeen.

Vähän tuonne lipsahti virheitä tai omia suunnitteluvirheitä, mutta pidetään niitä design-elementteinä. I-cordissa lanka jäi alkuun näkyviin brioche-osuudessa, briochen jälkeinen reikärivi halusi olla toisesta reunasta hyvin reikäinen, jossain kohtaa väri D kääntyi päässäni C:ksi, chevron-kaitaleessa yks reikärivi hyppäsi sivuun...


Päättelyreunan i-cordin halusin tehdä keltaisella ja vähän leveämpänä. Posottelin siis keltaisella oikeaa oikean puolen rivin, liu'utin silmukat takaisin ja aloitin päättelyn 4s:lla. Alla dennismarquezin ohje ko hommaan raverlysta. Kaikille muille tää varmaan on ihan peruskauraa, mutta mä tein I-cordia ekan kerran eläissäni.

4 Stitch I-cord bind off:
With color B (or C or D or...)
RS: K to 4 sts before end, Sl 4 WYIF. Break yarn. Do NOT turn work. Slip stitches back to beginning of needle to work RS again.
With color B (or C or D or...)
RS: Knit 3, K2togTBL, Sl 4 stitches back to left hand needle. Repeat till last 4 stiches. Graft stitches together.


Näitä huiveja teen ehkä noin sata miljoonaa lisää kaikissa mahdollisissa väreissä ja yhdistelmissä. Tehkää tekin!

10 kommenttia:

 1. alin kuva on paras,tuo värit parhaiten esille, miusta tää on tasapainoinen väreiltään ja ihanan raikas (ja räväkkäkin). en yhtään ihmettele että tykkäät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä neuleiden kuvaaminen on se mitä en osaa, enkä jaksa opetellakaan. Hyi minnuu :D Mutta huivi on kiva, kyllä Steppe osaa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tää on niin huippumalli. Nyt on armoton kehrääminen menossa seuraavaa varten.

   Poista
 3. No on pirtsakka huivi! Ja vieläpä hienokin! Hyvin onnistuit värivalinnoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa pirtsakkaan pyrin. Talven keskelle vähän väriä ja iloa, mielenpiristystä <3

   Poista
 4. Räväkkä, reipas ja rempseä - ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa se tästä tuli. Tän valmistumisen jälkeen muut huiviparat ovat joutuneet odottamaan vuorojaan huivilaatikoiden kätköissä. Voi parkoja.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.