sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Wensleydalea kahdella tapaa

Sain pikkuruisen Blissin rukkini, Miss Mathilden, kotiin syksyllä 2016. Silloin tilasin WoW:lta 100g:n näytenöttösiä erilaisista luonnonvärisistä kuiduista. Yhtenä hommana oli kokeilla Wensleydalea, joka jossain lähteessä on mainittu aloittelijalle sopivaksi kuiduksi.

Näköjään olen kehrännyt moista kahdella eri tavalla. Ainakin sellaiset vyyhdit löytyivät kotoa ja kuvat kamerasta :D Ilmeisesti kuitu ei ole ollut erityisen kamalaa eikä erityisen  ihanaa, sillä en muistanut tällaista kehränneenikään. Todistettavasti muut meillä eivät kehrää edes yllytettyinä.

Tässä on selvästi päästetty kierre kuituun eikä säiettä ole sormin siloiteltu, koska lanka on näin pörhöistä ja ilmavaa. Tästä vois hyvinkin tulla yksi raita Tarmo -koirankarvapipoon. Vyyhdistä löytyy tieto, että lanka on maaliskuussa kerrattu itsensä kanssa andean ply -tekniikalla. Muut speksit 33m / 21g, WPI 10.


Loppukuidusta on näemmä kehrätty kaksisäikeistä lankaa lyhytvetona mittarimatoillen. Tarkemmat speksit 238m / 75g, WPI 18-20 . Aika kaunista mun silmään.


Näköjään samasta kuidusta saa todella erilaista lankaa eri tekniikalla. Pörheää ja lämmintä, tai kiiltävämpää ja laskeutuvaa. Oppia ikä kaikki. Ei mennyt tämäkään kaappien kaivelu hukkaan, kun tällaiset vyyhdit löytyivät.

Ihanaa ja kaunista sunnuntaita meille kaikille. Mä lähden nyt nautiskelemaan töihin. Tänään kyllä toivon, että voisin jäädä kotiin kuopsuttelemaan pihalle ja kokeilemaan kehräämistä ulkona. Toisella kertaa sitten <3

2 kommenttia:

 1. Heips pitkästä aikaa! Sun blogissa on elämää, ihanaa :)
  Tosin et taida tänään päästä ulos kuopsuttelemaan, ainakin meillä on ilma sakeana isoista valkeista hiutaleista!!
  Mukavaa äitienpäivä-viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mags, ihanaa kuulla susta!
   Täällä kaikki hienosti, vaikka postaustahti onkin hiipunut paljon. Kiinnostuksen kohteet vaihtelevat sinne, tänne ja takaisin, mennään kuin hobittimatkaa kerrassaan.
   Hienoa kesää sinulle!

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.