sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

BFL ja Corriedale

Ihana, ihana, ihana. En enää ihmettele ollenkaan, että BFL:ää suositellaan aloittalevalle kehrääjälle. Se on täydellisesti omaan käteeni sopiva, pehmeän silkkinen. Siitä tulee ihanaa worsted-kehrättyä lankaa. Mun piti vaan pikaisesti maaliskuussa näyttää kaverille kuinka kehrätään, mutta rakastuin välittömästi ja jumituin vajaaksi viikoksi rukittelemaan kaikki illat.

Tarkoituksena oli tehdä pehmeä, 3-säikeinen lanka huiviprojektiin. Säikeiden paksuus vaihteli noin WPI 28-45, mutta kertaaminen tasoitti nätisti.

BFL ennen pesua

Loppuviimeeks tästä pullahti ihanan pehmoinen vyyhti. 244m/100g, WPI 12. Tykkään tästä ihan hirmuisen paljon.


Toinen - tai itse asiassa yksi niistä monista kokeiluista - kehruukokeilu maaliskuulla oli Corriedale kauniissa tumman ruskeassa värissä. Tässä kokeilin yhdestä 100g:n pussista vähän sitä sun tätä.

Corriedale ennen pesua

Kokeilin tätäkin pitkävetona. Kehräsin kaksisäikeisenä mukavan paksua ja kivasti pullahtavaa, pehmoista lankaa. 80m/47g ja WPI 8...10.


Sitten kokeilin ohuemman ja paksumman minivyyhdin lyhytvetona ja ketjukerrattuna. Kuvan langoista ylin 21m/12g/ WPI 14. Kuvan keskimmäinen 86m/32g/WPI 10.

Näitä testejä tein ihan siksi, että haluan löytää kivoja kavereita tuolle kaurapuuron väriselle BFL:lle. Ehkä kävis helpoiten, kun ottaisi saman kuidun ja kehräisi langat peräjälkeen. Vaan olishan se ihan liian helppoa. Näin pääsee testailemaan eri kuituja ja niistä saattaa löytää vaikka suosikkeja. Sitä paitsi raitahuiviin voi iiiiihan hyvin upottaa täysin erilaisia lankoja, eiks voikin? Tulee kivaa tekstuuria.


Paljon olisi neuleita ja kehruita valmiina. Kuka haluais tulla kuvaamaan ne? Ja ennenkaikkea käsittelemään ne kuvat... Näin kesän vehreydestä nauttiessa ei tekis mitenkään mieli istuksia koneella, vaan sormet pitäis saada upottaa maahan. Taidankin näin sunnuntaiaamun kunniaksi mennä hakemaan vähän raparperia ja tehdä jonkun herkkupiirakan.

Oikein nautinnollista sunnuntaita!

7 kommenttia:

 1. No johan oot kauniita lankoja polkaissut! Ihanat värit, kertakaikkiaan! Ja olen kyllä samaa mieltä böffelistä ja Corriedalesta, tykkään myös aivan hurjasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekis niin mieli vaan kehrätä, mutta kun joka nurkka on täys kaikenlaisia kokeiluja... Vaan niinhän sitä suosikit löytyvät.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voi kiitos, Niina! Tässä tätä pikkuhiljaa opetellaan. Aattelepa, että vuosi sitten mulla ei ollut aavistustakaan, että haluaisin ikinä edes kokeilla tätä hommaa :D

   Poista
 3. Ai, että kun taas piti alkaa haaveilla mitähän tekis villalangoista joita lahjoituksena sain hullun paljon! On meinaan samat väritykset. Pehmoisille näyttää nämä hyvän väriset vyyhdit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanoita välillä tällaiset neutraalit, maanläheiset värit. Joko keksit millaisiin hommiin alat omien lankojesi kanssa?

   Poista
  2. No mä kerin jo tummaa ruskeeta kerille n. 600g ja aattelin tehä niistä villatakin :) Se jää nähtäväksi minä vuonna se sitten valmistuu. Villahousutki ois kyllä aika jees... Ja viltin vois kangaspuissa paukuttaa... Onhan näitä ajatuksia.

   Poista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.