sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Filigraanipalleroita

Heinäkuun alussa sain viettää mahdottoman hienon viikon Kankaanpään opistolla Taina Vuorelan work shop -pajalla. Varsinaista teemaa viikolla ei ollut, vaan saimme kukin tehdä hopea-asioita mielemme mukaan.

Mulla ei ollut mitään ennakkosuunnitelmaa, joten aloittelin filigraanipalleroisilla. Tein niistä tarkoituksella hyvin yksinkertaisia, jotta oppisin juottamistekniikan edes jollain tavalla.

Ekoista pallosista yritin tehdä suunnilleen samanlaisia, jotta niistä voisi tehdä korvikset. Ihan ei muotoilu tai kokosuunnittelu osunut kohdalleen. Näistä tuli pikkuisen isot, mutta kyllä he käyttöön pääsevät. Koukut on tietty itseväkerrettyjä myös.


Seuraavaksi pitikin sitten saada jo vähän koristusta. Rinkuloiden sisälle juottelin tuollaiset 'liivinhakaset' tuomaan vähän näköä. Ensin tästä piti tulla riipus nahkanauhaan. Lisäsin ripustukseen kuitenkin tuollaisen punsseloidun lätkän, ja ajattelin laittaa tämän juomapullon koristukseksi töissä. Meillä kun on kaikilla samanlaiset vesipullot, niin tästä tunnistaa hyvin omansa.


Oli tosi hieno heinäkuinen viikko, ei muuta voi sanoa. Töitä ei valmistunut ihan kauhean paljoa, vaikka pajalla tulikin vietettyä aikaa pääosin klo 06:10 - 22:30 joka päivä. Tuo opisto on kyllä aivan huippu näiden kädentaitojen kesäkurssien kanssa. Suosittelen ehdottomasti käymään, ellet ole vielä kokeillut. Hakkaa samalla rahalla saadut etelänlomat mennen, tullen ja palatessa. Mummiälestä.

Ai niin. Tour de Sockin etapin sukat on melkein valmiit...Ekat suomalaiset sukat valmistuivat jo illalla ennenkö menin maate. Suomalaiset näyttävät ottavan kisan haltuun ihan alusta asti. Hyvä Speedyt ja muut  vikkeläsormiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.