sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kiila päällipuolella

Loppukevät hurahti aivan huiveja neuloessa, sukkamojo oli ihan kateissa ja hävöksissä. Kesän alussa tahdoin sitten kokeilla jotain itselleni uutta.

Nappasin pari vuotta sitten keltasipulilla värjäämääni Kujeen paksumpaa sukkalankaa, joka on himpun Nallea ohuempaa. Nykyisellään juuri tuota lankaa ei näytä enää olevan saatavilla. Kakspuolikkailla Zingeillä aloin kilkutella varpaista lähtien, niinkuin tapani on. Silmukoita putkahti terään 60s.


Kilkuttelin sitten kiilalisäyksiin asti, jotka teinkin päällipuolelle. Viimeaikoina olen tehnyt kiilan pohjaan, ja perinteisesti se kai tehdään sivulle. Lisäyksien vierelle tein pikkuruiset palmikot, ja kiilakuvion sisälle tein 1o kierrettynä + 1n -joustinta.


Tällä kertaa en tehnyt koko sukkia yhdellä pyöröllä kokonaan, vaan kantapään käännön ajaksi otin toisen puikon mukaan, että silmukoiden sumplaaminen kävisi himpun helpommin.


Näitä voi näköjään käyttää näppärästi näinkin reilusti käännettynä.


Harmeuttaa, kun kuvat paloivat ihan puhki, mutta ehkä niistä vähän jotain näkee. Osaavampi henkilö varmaan olisi saanut pelastettua ne kuvan käsittelyllä, mutta ei onnaa meikäläisellä!

Huomenna alkais Tour de Socin neljäs etappi. Saas nähä miten neulomisen käy. Pari ekaa etappia sain tikuteltua ihan ajoissa, mutta kolmannen etapin skippasin. En vaan tykänny. Aamulla kello soimaan anivarhain vapaapäivän kunniaksi :D

1 kommentti:

  1. Hmm, tommonen kääntövarsi näyttää kyllä hyvälle. Pohjaan minäki joskus kiilan tehny, mutta että päällekki sen vois taikoa. Eipä oo mielessä käynykkää. Mulla on kyllä puikkojen kilikuttelu ollu melko vähästä, ei oikein oo jaksanu innostua. Ehkä tää tästä taas jonain päivänä.

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.