Korujen materiaalit

Hopea
Käytän korujeni metallina pääosin hopeaa. Siitä puhutaan myös 925-hopeana ja sterlinginä. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Sterlinghopea sisältää hopeaa 92,5%, eikä se sisällä nikkeliä. Hopea reagoi yleensä ajan saatossa tummumalla. Ihon pH-arvosta tai ilman rikkipitoisuudesta riippuen tummumista saattaa tapahtua nopeastikin. Tuotteeni sisältävät toistaiseksi alle 10g hopeaa, sillä painorajan ylittävät tuotteet on leimattava nimi- ja pitoisuusleimoin.

Korumetalli
Korumetalli on yleensä hopeoitua tai hopean väriseksi pinnoitettua kuparia tai terästä. Materiaalin ominaisuuksiin kuuluu, että ajan myötä pinnoite saattaa kulua pois ja alta paljastuu pohjametallin väri. Hopeinen pinnoite myös tummuu kuten hopea. Korumetalliosat ovat myyjän kertoman mukaan nikkelittömiä ja useimmiten myös lyijyttömiä. Muissa kuin korutuotteissa, esimerkiksi kirjanmerkeissä, saatan käyttää osia, joiden nikkelittömyydestä en voi mennä takuuseen. Jos olet hyvin herkkä epäpuhtauksille, suosittelen hopeisia korunosia varsinkin korvakoruissa.

Korukivet
Korukiviä on lukuisia eri lajeja ja muotoja. Kivien arvoon vaikuttavat mm. sen kovuus, harvinaisuus ja muoto. Kivien nimet on kerrottu kivikauppiaalta saadun tiedon mukaisesti. Kivet ovat yleensä erittäin kestäviä koruissa ja käyttötuotteissa. Jotkut värjätyt kivet saattavan muuttaa väriään ajan saatossa, se kuuluu värjäyksen ominaisuuksiin.
Mookaiitti-, ryoliitti-, sardonyxhelmiä sekä jokin värjätty kivi ja akaatti(?)geoidi
Tähtiobsidiaani- ja kuukivikapusseja

Erilaisia kapusseja (pietersiitti, spektroliitti, meripihka, synteettinen kultakivi, obsidiaani ja autumn hickoryite)

Mustaakin on monenlaista (laavakivi, musta kivi, onyx)

Makeanvedenhelmet
Käyttämäni helmet ovat aitoja, viljeltyjä makeanvedenhelmiä. Helmien arvoon vaikuttavat niiden koko, muoto, väri ja pinnan kiilto. Helmien luonnolliset värisävyt ovat pehmeän utuisia, luonnollisia, mutta niitä myydään myös värjättyinä.
Makeanvedenhelmen ei aina tarvitse olla valkoinen ja täydellisen pyöreä
Kristallit
Swarovskin kristallit ovat maailman laadukkaimpina tunnettuja kristallituotteita. Koneellisesti leikatut ja hiotut lasihelmet taittavat valoa erityisen kauniisti. Osa käyttämistäni kristalleista on ns tavallisia lasikristalleja. Ne ovat yhtälailla kauniita, mutta eivät ole välttämättä niin mittatarkkoja kuin swarovskit.
Swarovskin kristalleja löytyy useaa kokoa ja muotoa, värejä on lukemattomia

Lasihelmet ja -kapussit
Lasihelmien muodot vaihtelevat tavallisesta peruspyöreästä mitä mielikuvituksellisimpiin muotoihin.Väri lasihelmiin saadaan joko pinta- tai läpivärjäämällä. Erilaisilla pinnoitteilla helmiin saadaan vielä enemmän vaihtelua, helmiäispinnoitteella esimerkiksi lasihelmi saadaan näyttämään makeanvedenhelmeltä. Tavallisten lasihelmien lisäksi käytän hyvin satunnaisesti lamppuhelmiä. Käsintehdyt lamppuhelmet ovat fantastisen kauniita, täysin uniikkeja. Toistaiseksi valmiina ostettujen helmien hinta ja omat aloittelijan taidot lamppuhelmien teossa rajoittavat niiden käyttöä.
Ensimmäiset viritelmäni lamppuhelmien saralla

Kynsilakat
Lasikapussikorujen teossa käytän laadullisesti vain sellaisia kynsilakkoja, joita käytän myös kynsilleni.
Maailmalta tilattuja OPIn lakkoja

 
Ns. laatumerkkien lisäksi käytän myös halvempia lakkoja kuten Flormareita, jos niissä on jokin juju.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit - tervetuloa uudelleenkin!
Toivottavasti ehdit jättää puumerkkisi.